Ziemer FEMTO LDV Crystal Line -femtolaser

Ziemer FEMTO LDV Crystal Line

Oulun Laser-Poruksessa on sveitsiläistä huipputeknologiaa edustava Ziemer FEMTO LDV Crystal Line -femtolaser. Laite on femtolaitteiden edelläkävijä. Se on 10-100 kertaa edeltäjiään nopeampi ja käyttää pienintä spottikokoa ja energiamäärää läpän tekemiseen.

Taittovirheleikkaus tehdään FemtoLasik®-menetelmässä kokonaan laserilla ilman silmää leikkaavaa terää, turvallisesti ja tarkasti. Läppä leikataan femtolaserin avulla ja taittovirhe korjataan excimer-laserilla. Femtosekuntilaserimme on Ziemer FEMTO LDV Crystal Line. Laser on vanhempia malleja nopeampi ja tarkempi. Näiden seikkojen ansiosta läpänalainen pohja on erittäin tasainen. (Katso tämä ero videosta kohdasta FemtoLasik®.) Tätä tekniikkaa kutsutaan myös nimellä Z-Lasik. Kokemustemme perusteella ero edeltäjiin on huomattava.

Lue lisää valmistajan sivuilta.

WaveLight EX500 -excimer-laser

WaveLight EX500

Käytössämme on huipputekniikkaa edustava, saksalainen WaveLight EX500 -excimer-laser. Laite mahdollistaa entistäkin nopeammat ja turvallisemmat silmien taittovirheleikkaukset.

Excimer-laserilta kuluu yhden diopterin korjaukseen vain noin 1,4 sekuntia. Lyhyt leikkausaika estää turvotuksen muodostumisen silmän pintaan, eikä silmän pinta ehdi kuivua. Täten toipuminen on mahdollisimman nopeaa.

Laitteisto muokkaa silmän pintaan ns. prolate-muotoisen optiikan. Tämän on todettu olevan tärkein ominaisuus tavoiteltaessa mahdollisimman tarkkaa ja häiriötöntä näkökykyä esim. hämärässä, mutta se parantaa optiikkaa myös päivänvalossa. Lisäksi uudessa laitteistossa on yli tuhat kertaa sekunnissa silmän pieniä liikkeitä seuraava eye tracker. Tämä tuo potilaalle ja kirurgille varmuuden siitä, että laserointi tehdään keskelle sarveiskalvoa juuri siihen, mihin se on tarkoitettu. Laser myös seuraa reaaliaikaisesti sarveiskalvon paksuutta toimenpiteen aikana, mikä osaltaan lisää turvallisuutta. Katso laitteen esittelyvideo.

Lue lisää valmistajan sivuilta.

Ziemer Galilei G6 -sarveiskalvotopografi

Ziemer Galilei G6

Käytössämme on edistyksellinen sarveiskalvon muotoa ja paksuutta, sekä silmän pituutta mittaava Ziemer Galilei G6 -topografi.

Kaksi scheimpflug-kameraa ja placido-levy mittaavat sarveiskalvon 122 000 mittauspisteestä. Voimme entistä varmemmin todeta mahdolliset leikkauksen estävät sarveiskalvopoikkeavuudet ja vakuuttua siitä, että laserleikkaus voidaan tehdä silmäänne turvallisesti.