FemtoLasik®

LASIK- eli sarveiskalvon läppäleikkaustekniikassa silmän sarveiskalvoon, joka on vahvuudeltaan 500-600 mikrometriä, tehdään 90-110 mikrometrin paksuinen läppä. Ohuin 90 mikrometrin läppä saavutetaan FemtoLasik®-menetelmällä, jolloin sarveiskalvon kudosta jää enemmän varsinaista taittovirheen laserointia varten. Läppä käännetään sivuun, minkä jälkeen excimer-laserilla hiotaan sarveiskalvon ns. strooma-kerros halutun muotoiseksi. Tämän jälkeen läppä käännetään takaisin alkuperäiselle paikalleen. Se asettuu nopeasti ja tiukasti paikalleen ilman erikoistoimenpiteitä.

FemtoLasik-laserleikkaus

FemtoLasik®-menetelmän etuna on näön nopea palautuminen, jälkikipua ei yleensä ole eikä haze-ilmiötä juuri esiinny. Varsinkin suurissa taittovirheissä tämä on huomattava etu. FemtoLasik®-leikkauksia tehdään myös pieniin taittovirheisiin juuri nopean ja vaivattoman toipumisen vuoksi.

Uusintaleikkaus voidaan tarvittaessa tehdä jo muutaman kuukauden kuluttua. Aikaisemmin tehty läppä käännetään sivuun ja toimitaan muutoin, kuten alkuperäisessä operaatiossa.

Videot

Ziemer Femto LDV Crystal Line

Ladataan soitinta

Videossa puhutaan Z-Lasikista. Z-Lasik on FemtoLasik®-menetelmä, jossa käytetään uusinta Ziemerin Crystal Line femtolaseria.

WaveLight EX500

Ladataan soitinta